lørdag 6. juni 2009

Flytter barn fra innvandrerskoler

Elever opplever utrygghet og manglende læring på skoler med mange innvandrere. BT.no skriver om Møhlenpris skole i Bergen.

"– Miljøet er blitt hardere. Problemene har eskalert de siste årene, sier FAU-leder Kristian Osen Fagertun. 

Han forteller at både skolen og skolefritidsordningen har meldt fra om mer mobbing, mye grovere språkbruk og vold på og utenfor skolen.

..Særlig friminuttene har vært en utfordring. Store elever med småsøsken på skolen har vært veldig beskyttende, noe som har ført til konflikter. Derfor har nå små og store friminutt på forskjellige tidspunkt. Skolen har doblet antall inspiserende og ansatte en miljøarbeider før jul."

AP politiker flyttet med barna til et nabolag med færre innvandrere

 Noen har flyttet for å komme i et annet skoleopptaksområde, andre har startet på privatskole. – Vi flyttet da vi fikk et nytt barn. Vi ville ikke starte på nytt igjen på Ny Krohnborg, sier Joril Christensen. Hun er også Ap-representant i fylkestinget. 

Fra området rundt Danmarksplass har nå familien flyttet til Sædalen – noe Christensen betegner som en klassereise. 

Men vi er blant dem som har mulighet til å flytte på oss. Veldig mange i de kommunale boligene har ikke det, sier Christensen.

Rektor ved Ny Krohnborg skole, Atle Fasteland, sier han ikke har hørt om foreldre som flytter barna på grunn av minoritetselever. 

– I enkelte perioder merke vi de kulturelle forskjellene. Mange av problemene minoritetsspråklige elever opplever, kommer av språklige og kulturelle utfordringer.

Jeg håper Joril Christensen sender en tanke til barna som har foreldre som ikke har råd til å flytte til et hvi... eh.. bedre strøk. De barna er tvunget til å leve i en verden som ikke er bra nok for hennes barn. Hun burde sende en melding oppover i Arbeiderparti systemet.1 kommentar:

Anonym sa...

Det må være slitsomt å "hate" så mange mennesker som du gjør. Kanskje jeg skulle startet en MisterNorge-blogg og listet opp alle forbrytelsene begått av etniske nordmenn. Det ville da vært voldtekter, drap og vinningskriminalitet. Tenk så mye mer penger vi kunne bevliget til politiet om etniske nordmenn i alle sektorer fulgte alle økonomiske regler. Da kunne vi nok ha satt flere ressurser på å forhindre og etterforske narkotika og vold.

Nei, det må være slitsomt å være så ensidet og enkel som deg.