søndag 26. juli 2009

Professor Stephen Waltons slappe agurk.

Stephen Walton, professor i leservitenskap ved universitetet i Stavanger har i Dagbladet 16.07.09 et innlegg om den pågånde kulturkampen. Hele innlegget kan leses som et eksempel på hva slags intellektuelle kraft som behøves for å klatre til et professorat ved et norsk universitet. Jeg skal la største delen av åndsverket stå for seg selv, der det boltrer seg i fynd med "erigerte agurkar"

Men noe skal jeg ta tak i:

"Dersom det no er slik at det er innvandringa frå Den tredje verda som har segla opp som varemerket på dei kulturradikale, kan vi godt ta den kampen. Den vil gi alle som vil ha eit opplyst, humant, romsleg og kreativt Noreg store fordelar. Fordi vi kan vere veldig klare, samtidig som vi kan skape ei plattform der dei fleste er einige med oss." 

Alle vil ha et opplyst, humant, romslig og kreativt Norge. Men det betyr på ingen måte at dagens innvandringspolitikk er riktig eller har støtte i folket. Tvert i mot opplever vi et mere utrygghet, importert sneversyn og sviktende sammendbindingskraft. Den sviktende sammenbindingskraften gjør at velferdstaten lekker i begge ender. Økende andel økonomi utenfor skattesystemet, og økende andel som velger å leve på trygdeytelser. Professorens forsøk på å beskylde kritikere av dagens politikk for å ikke ønske "eit opplyst, humant, romsleg og kreativt Noreg" er bare nedrig. 

"Dei innvandra kulturane har gjort livet i Noreg endelaust mykje rikare og meir interessant. Det er det faktisk nokså brei semje om." Det er ikkje brei semje om dette. Det er brei semje om at dette er ein fin ting å seia. Mine venner og familie, som spenner fra SV til Frp, er breit semde om at berikinga finns i noen grad, men at de ikke er i nærheten av å oppveie for de negative konsekvensene av innvandringa. Min utvetydige opplevelse er at dette gjelder langt utenfor min krets, om ikke det er slik at det kun er trangsynte reaksjonære som behærsker datamaskiner, uredigerte kommentarfelt og sosialemedier.

Stephen Waltson spår at kulturkjemparenes agurker vil bli slakare og slappare utover hausten. Eg spår at om Waltons slappe agurk hadde vært lang nok, ville den troffe professoren over eigen kjeft.

http://www.dagbladet.no/kultur/2009/07/16/582025.html

1 kommentar:

Benedictos Mohamad sa...

Hej

Muslimerna skulle aldrig kunna integrera sig i icke islamiska eller arabiska länder. Det finns bara en lösning att integrera dem.

Jurist Christian Mohamad Benedictos
http://motmittsverige.wordpress.com