torsdag 2. juli 2009

Marte Michelet, baugpryd på en synkende skute.

Jeg er glad jentene ikke er kjønnslemlestet. Hos noen aner jeg gleden over at noen tok feil, er større en omsorgen for barna. Her lades kanonene med skyts mot tiltakene, som ikke bare ville ført til at denne feilen ikke ville skjedd, men langt viktigere; reddet barn fra kjønnslemlestelse.

Det er leit at uskyldige foreldre  ble varetektfengslet, det synes om en overilt og muligens også unødvendig reaksjon. En lege hadde på forhånd kommet med bekymringsmelding etter observasjon, selvfølgelig må det tas alvorlig, hva skulle være alternativet?

Siden det er politisk uvilje mot underlivsundersøkelse, er man tvunget til å gå så drastisk til verks for å få juridisk grunnlag for medisinsk vurdering utført av spesialister. (status som mistenkt, ikke nødvendigvis fengsling)  Hvor mye mindre dramatisk  hadde det ikke vært dersom mor ble bedt om  å ta med seg barna til medisinsk vurdering i rolige og trygge former? Men dette vil ikke Marte  og falangen. Selv om en lege vurderer det slik at et barn bør undersøkes nærmere, så skal det ikke være rom i loven for å utføre dette, uten at det blir startet  etterforskning av en kriminalsak som må sortere  under grov tortur. Hvem er da skyld i dramaet som barna og foreldre må oppleve? Og hvor skal grensen gå mellom det flåsete eksemplet med en nabo som ikke har sett de somalske nabobarna en helg, og en leges bekymringsmelding? Det siste må da uten tvil være i kategorien som skal tas seriøst.

Jeg forstår det slik at Marte mener det er et så lite antall barn som blir kjønnslemlestelse at det er liten grunn til bekymring. Samtidig er en medisinsk undersøkelse så traumatiserende, at det ikke oppveier for de få lemlestelsene som blir unngått og de få overgripere som vil bli straffet. Det er et annet element av at det er dette venstresiden skal mene. Jeg tror ingen helt vet hvorfor lenger. Normalt innstinkt er jo å beskytte barn og kvinner, det er jo tradisjonelt kjernen i venstre og kvinnebevegelsen. Denne angsten for kjønnet hører heller ikke hjemme hos disse kvinnene. Hvor kommer dette traumatiserte forholdet til blomsten fra? Jeg er å uendelig trøtt på sex og samlivspaltene i Dagbladet og jente/kvinnemagasinene, men om jeg ymter frempå at dette er vulgært er det kort vei til beskyldninger om moralisme og at jeg må slutte å være å uptight. "-Det er jo det mest naturlige i verden". Og stadig nye generasjoner piker lærer å lese, og også disse må  få lese om gledene ved fellatio, atm, bondage og bortetter. Men et lege besøk for disse annerledes jentene...

Men for all del, fengslingen av de mistenkte var unødvendig. Foreldrene må få erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og en beklagelse. Jeg stoler på politi og fengselsvesen og forutsetter at paret ikke ble utsatt for tortur, men dersom de innvolverte er i behov for psykiskhelsevern i ettertid må dette prioriteres på linje med andre psykisk syke. Til dere i helsevesenet; ikke bli skremt for å varsle ved mistanke. Møte med norskt rettsvesen er ikke så skadelig som et barberblad.

Vinden snur Marte og dere to andre M`er i Dagbladet, blir dere med skipet ned, som kaptein og gallionsfigur, eller forlater dere skipet?

Æren er uansett tapt.

Jeg kommer i hug disse "Spelling bee" konkuransene, Dagbladet må være karriere veien for alle små "PC bee". Man trenger ikke å tenke selv, bare huske hva man har lært av læreren, sjefen eller føreren. Hvorfor tenke selv når lederen har svaret? Og sjefen blir glad når du mener det samme som han, og grinete når du har andre tanker?

Dagbladet, VG,

1 kommentar:

Leroy sa...

Ser at du har link til The religion of Peace.com. Tallet 13525 dødelige terrorangrep siden 11. sept. 2001 virker jo imponerende. Fordi muslimhatere/islamofober/konspirasjonsteoretikere er kjent for å ha et heller lemfeldig forhold til fakta, bestemte jeg meg for å ta en nærmere titt på disse tallene. Jeg fant da følgende:

- Med unntak av to tilfeller, har ingen av de 13525 angivelige terrorangrepene funnet sted i vestlige land. På bakgrunn av denne statistikken er det altså ingen stor grunn til å frykte muslimer i vest.

- Mange av de såkalte "terrorangrepene" som er ført opp på listen, er i virkeligheten ikke terrorangrep i det hele tatt, f.eks:

"A man kills his 19-year-old divorced sister for having a bad reputation." Er dette "Islamic Terrorist Attack"?

"A young Arab mother is stabbed to death over suspected immorality." Er dette "Islamic Terrorist Attack"?

"A young man chops his mother and daughter into pieces after they ignore his warning to end an illicit affair with a local man."
Er dette "Islamic Terrorist Attack"?

"A 45-year-old woman is stabbed to death by her son on suspicion of an illicit relationship." Er dette "Islamic Terrorist Attack"?

Osv. Osv.

- Svært mange av tilfellene som er inkludert i oversikten er handlinger utført i Irak, et land som befinner seg i en krigssituasjon. Man kan selvsagt benevne drapshandlinger utført i krig som terrorangrep, men det er da viktig samtidig å sette disse i riktig perspektiv, og være klar over at amerikanske (og europeiske) okkupasjonsstyrker i Irak hittil er ansvarlige for anslagsvis 1.320.110 drepte irakere siden Irakkrigens begynnelse. http://www.justforeignpolicy.org/iraq

Forøvrig kan det, for sammenligningens skyld, være informativt for muslimhatere/islamofober/konspirasjonsteoretikere å vite at drapsraten i alle disse landene det vises til i oversikten ligger langt under drapsraten for altoverveiende kristne land som Colombia, Sør Afrika, Jamaica og Venezuela.
http://www.nationmaster.com/graph/cri_mur_percap-crime-murders-per-capita

Se også denne oversikten fra Wikipedia som viser at drap utført i Latinamerika, sørlige Afrika og Europa er mer forekommende enn i typiske muslimske områder som Midtøsten, Asia og Nordafrika.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

Og i følge The religion of Peace sin egen liste, er islamske terrorangrep så godt som ikke-eksisterende i Vesten.

Men hvis man først er muslimhater/islamofob/konspirasjonsteoretiker, tror man vel det man vil, uansett fravær av pålitelig dokumentasjon.