tirsdag 12. mai 2009

5 år for gjengvoldtekt av barn

Tre menn er dømt til 5 års fengsel for gjengvoldtekt av en 15 år gammel jente. Nrk melder at mennene er fra Eikangervåg på Vestlandet og Arendal.  (Irak?)

"- Av allmennprevantive grunner må det utmåles en lang ubetinget fengselsstraff for en slik handling. De er dømt for gruppevoldtekt og retten finner ingen grunn til å differansiere straffen for de tre tiltalte", står det i dommen.

Ifølge tiltalen var voldtekten et grovt overgrep. De tre mennene skal ha revet klærne av jenta, og holdt henne fast mens de voldtok henne etter tur. 

Ifølge dommen har retten lagt vekt på at jenta har fått problemer etter overgrepet. Det slås fast ast det ikke finnes noe å legge vekt på i formildende retning.  Hun skal ha blitt svært innesluttet og har stort fravær fra skolen, slik at hun vil få et ufullstendig vitnemål fra ungdomsskolen.  Aktor hadde på forhånd nedlagt en påstand om seks års fengsel...

Melder Nrk Østfold, jeg finner ikke saken på VG eller Dagbadet.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.6605655

5 år mener vi i Norge er riktig straff for gjengvoldtekt av et barn. Gjerningsmennene er ute før hun skal være russ om hun klarer å fullføre utdanningen.

Også tidligere har det vært gjengvoldtekter av barn i Fredrikstad. De tre mennene skal være fra Iran og Kosovo og fra 19 til 26 år gamle da ugjerningen fant sted. Her er en annen gjengvoldtekt av et barn, dom på 4,5 og 5 år.

slutt på innlegg

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skyt de istedet.

Agent Provokativ sa...

hvem er disse idioter av dommere???????

hilsen,

http://agentprovokativ.vgb.no